PVP 5,00 €
30 x 21 cm.
24 pàgines

Les 40 cançons que han marcat els 40 anys de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada

La Universitat Catalana d'Estiu celebra enguany els seus primers 40 anys! Per Prada n'han passat de gent, d'alumnes, de professors, de joves, de menys joves i fins i tot de vells. Se n'han organitzat de cursos, de cursets, de seminaris, de debats, de discussions, de fòrums oberts, d'homenatges, de trobades, de retrobades amb acords i amb desacords. Malgrat tot, el sol moment que es pot glorificar d'ha reunit, aplegat, agermanat i posat pau i germanor entre els contrincants és indiscutiblement quan arriben les xarangues de la nit amb balls, danses, cançons, concerts i altres xerinoles...

Hem pensat donar una petita mostra de les melodies que més han conreuat la gent fins a fer-les lluïr altres anys, com a recordança per tornar-les totalment intemporals. Cal dir que les cançons de l'UCE han seguit l'evolució, del que s'ha anomenat la «Nova Cançó Catalana». Aquesta va neixer poc abans dels anys 1960 a l'iniciativa de Miquel Porter, Lluís Sarrahima, Remei Margarit... entre altres, que van «intentar una serie d'esforços meritoris per normalitzar la cançó catalana i donar-li una qualitat artística i un valor social que no tenia». La nostra tria és subjectiva. Malgrat tot esperem que convindrà a una majoria de gent.

Quantitat:PVP 5,00 €
30 x 21 cm.
20 pàgines

Homenatge a l'escultor Miquel Paredes
(Barcelona 1901 - Ceret 1980)
genial creador del "més petit de tots" i altres meravelles

El mes de març de 1980 es va morir a Ceret Miquel Paredes amb la discreció que havia sigut de sempre la seva regla de vida. Aquesta desaparició va passar quasi desapercebuda. Dels pocs homenatges que se li van retre recordarem el de l'Almanach Català del Rosselló que escriu: "La seva mort deixa un buit dins l'escultura catalana i un record commogut a tots els qui han conegut aquest artista de gran humilitat", i el de l'Independant firmat per Jaume Lladó: "En Miquel Paredes ha partit. Jo en faria d'ell un sant laic i el posaria al retaule de l'Amistat vora la seva medalla de la Treva de Déu i en honor d'un altre insigne, Oliba, Abat de la Pau. Amb un fons de Cant dels Ocells". Reconstituir la vida d'un home tan discret hauria sigut quasi impossible sense l'inesperada ajuda del seu amic Carles Fontserè que descriu en els tres volums de les seves memòries la història de llur gran amistat.

Quantitat:

 PVP 5,00 €
30 x 21 cm.
24 pàgines

1939-1956
Anys d'exili de Pau Casals a Prada

Quan Pau Casals va venir a Prada, l'any 1939, tenia més de 60 anys i havia realitzat ja una llarga carrera internacional de músic reconegut arreu del món. A partir d'ara, el seu violoncel quedarà pràcticament silenciós, en públic, (amb molt poques excepcions, i encara sempre de caràcter humanitari), fins l'any 1950 en que crearà el seu famós festival. Seran 11 anys difícils, de dubtes, de privacions, de desenganys, de falses esperances, de família dispersa...., però, per sort, amb sempre el caliu d'alguns parents més pròxims i l'amistat, la solidaritat i el sosteniment d'un grup de Refugiats qua faran vida, com ell a Prada. I sense mai afluixar el combat permanent i la lluita constant per ajudar a la recuperació de la nostra dignitat i de la nostra identitat.

Quantitat:Exhaurit

Grafies correctes de la toponímia de Catalunya Nord

Joan Becat

Aquesta llista acompanya el mapa de Catalunya Nord i us ofereix la grafia dels noms que hi són localitzats. Hi trobareu els noms ordenats per comarques tradicionals, Capcir, Cerdanya, Conflent, Fenolhedés (de llengua occitana), Rosselló i Vallespir: - Els noms dels municipis, de tots els pobles, de tots els veïnats i d'alguns masos importants. - Els noms del patrimoni: les abadies, esglésies i uns quants ermitatges i llocs d'aplecs més destacats, els principals castells i les torres de defensa o de senyals, i alguns elements remarcables del nostre país. - Una àmplia llista de noms relacionats amb l'aigua: totes les riberes i els còrrecs més importants, els principals recs d'irrigació i agulles de drenatge, els estanys i la costa. - Els principals elements del relleu: tots els cims més notables o més visibles, els colls i passatges, i el nom de les petites regions quan són ben individualitzades, com per exemple els Aspres, les Garrotxes, la Salanca o el Riberal.